Śledzie w pieczarkowym leczo

Śledzie w pieczarkowym  leczo

Zdjęcie - Śledzie w pieczarkowym  leczo  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

źródło

Śledzie w pieczarkowym leczo

Składniki:

  • 40 dag filetów śledziowych
  • 2 czerwone papryki
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 szklanki dobrego keczupu
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju

 

Cebule, pieczarki i paprykę oczyścić. Cebule pokroić w kostkę, paprykę w słupki, a pieczarki w plasterki. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać paprykę, kilka minut smażyć i dodać pieczarki, smażyć, aż warzywa będą miękkie. Przestudzić, dodać keczup i wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymoczone śledzie pokroić na kawałki na jeden kęs i wymieszać z leczem. Przykryć i odstawić do lodówki, przynajmniej na noc. 

Smacznego!

Kategorie przepisów