Śledzie w oleju lnianym

Śledzie w oleju lnianym

Zdjęcie - Śledzie w oleju lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Najszybsze śledzie w przygotowaniu i najsmaczniejsze jakie jadłam do tej pory. A to wszystko dzięki zamoczeniu ich w oleju lnianym. Na pewno się sprawdzą na zbliżające się święta jako jedna z potraw wigilijnych:-) Polecam! Dodaję przepis do akcji na FB Błyskawiczne piątki.
Zdjęcie - Śledzie w oleju lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 3-4 śledzie matijasy,
  • 2 cebule szalotki,
  • kilka ziaren pieprzu czarnego,
  • kilka zairen ziela angielskiego,
  • 1-2 listki laurowe,
  • olej lniany.

Przygotowanie:

Śledzie namoczyć na około 1 h w wodzie (można pół na pół z mlekiem). Cebulkę pokroić w piórka lub talarki. Ziarna pieprzu i ziela rozetrzeć w moździerzu. Układać pokrojone na paski śledzie na przemian z cebulką i przyprawami. Zalać wszystko lejem lnianym, aby przykryć całość.
Zdjęcie - Śledzie w oleju lnianym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów