Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku

Zdjęcie - Śledzie po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 2 świeże cebule

Ogórki pokroić w plastry, cebule posiekać. Paprykę pokroić.

Zdjęcie - Śledzie po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zalewa

  • 3 szklanki wody
  • 0,75 szklanki oleju
  • 0,5 słoika koncentratu pomidorowego
  • 6 łyżek ketchupu
  • 4,5 łyżki octu
  • 4,5 łyżki cukru

Składniki wymieszać, zalewę zagotować.

Zdjęcie - Śledzie po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciasto do ryb

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szkanka wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wegety


Zdjęcie - Śledzie po japońsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ryby pokroić w kawałki, smażyć w przygotowanym cieście.  W misce przekładać warstwami ogórki, paprykę, cebulę, ryby i zalewę... Zalewa winna być gorąca

Kategorie przepisów