Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Gofry z łososiem

Gofry z łososiem

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Carpaccio z wędzonego łososia - szybka przystawka

Carpaccio z wędzonego łososia…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Pierogi z łososiem, szpinakiem i suszonym pomidorem
1

Pierogi z łososiem, szpinakiem…

Beti Beti
kruche babeczki

Śledzie. Granat. Olej rydzowy. Stawiam na nieoczekiwane…

Śledzie. Granat. Olej rydzowy.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Czarny makaron z sardynkami

Czarny makaron z sardynkami

Tyna Tyna
In cooking we trust

Śledzie pod pierzynką
2

Śledzie pod pierzynką

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

Śledzie marynowane z imbirem

Śledzie marynowane z imbirem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Śledzie z jabłkami i miodowym sosem

Śledzie z jabłkami i miodowym…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Śledzie z sosem kawiorowym

Śledzie z sosem kawiorowym

aronia aronia
Wiem co jem

Śledzie w czosnkowym sosie
1

Śledzie w czosnkowym sosie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Śledzie z cebulką

Śledzie z cebulką

A_SE A_SE
Shabbyeat