Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

 Śledzie w occie

Śledzie w occie

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Tydzień ze Skanią #2: Śledzie z gorczycą ze Skanii
1

Tydzień ze Skanią #2: Śledzie…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym, z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą
1

Śledzie w sosie śmietanowo-maj…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Śledzie w miodowej cebuli
6

Śledzie w miodowej cebuli

Dzi Dzi
karmelowy

Śledzie. Granat. Olej rydzowy. Stawiam na nieoczekiwane…
1

Śledzie. Granat. Olej rydzowy.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Śledzie pod pierzynką
2

Śledzie pod pierzynką

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

Jaja faszerowne sardynkami

Jaja faszerowne sardynkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sałatka jajeczna z makrelą i porem
1

Sałatka jajeczna z makrelą i p…

Dzi Dzi
karmelowy

Socca z pastą z sardeli

Socca z pastą z sardeli

Tyna Tyna
In cooking we trust

Rybne curry

Rybne curry

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sałatka nicejska
1

Sałatka nicejska

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

Pasta z makreli z suszonymi po…

Dzi Dzi
karmelowy