Śledź w śmietanie

3 płaty śledziowe

200 ml śmietany 18%

2 cebule

1 jabłko

1/2 łyżeczki cukru

pieprz do smaku

Śledzie namoczyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć w gotowanej wodzie przez 3 minuty. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubym sicie.

Śmietanę wymieszać z cukrem i pieprzem. Dodać cebulę, jabłko i śledzie. Wszystko razem wymieszać.

Podawać z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach.

Przepisy z tych kategorii

Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami

Czerwone curry z rybą, fasolką…

Dzi Dzi
karmelowy

Placki gryczane, czyli bliny bez drożdży

Placki gryczane, czyli bliny b…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Kotlety z dorsza, czyli irlandzkie fishcakes
1

Kotlety z dorsza, czyli irland…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Halibut w sosie bazyliowym

Halibut w sosie bazyliowym

figmara figmara
figowe smaki

Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem jogurtowym

Sałatka z wędzonym pstrągiem i…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Tacos z rybą

Tacos z rybą

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Przepisy z tych kategorii

Śledzie w oleju z koperkiem i kaparami
2

Śledzie w oleju z koperkiem i…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Śledzie w pomidorach
5

Śledzie w pomidorach

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Śledzie korzenne z pomidorami

Śledzie korzenne z pomidorami

Kasia Kasia
Pełny talerz

Śledzie w dressingu musztardowo- miodowym

Śledzie w dressingu musztardow…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Śledzie marynowane z imbirem

Śledzie marynowane z imbirem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Śledzie z jabłkami i miodowym sosem

Śledzie z jabłkami i miodowym…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty