Sernikobrownies z malinami
Przepis na to absolutnie genialne ciasto pochodzi ze strony Nigelli
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
skladniki:
ciasto czekoladowe
200 g masla
200 g gorzkiej czekolady
110 g maki
250 g cukru pudru
3 cale jajka
masa serowa
2 jakja
150 g cukru pudru
cukier waniliowy
400 g twarogu
120 g malin
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
Smacznego!
http://www.nigella.com/recipes/recipe.asp?article=1378
i bardzo sie ciesze, ze znalazlam jego tlumaczenie w sieci.
Odkad jakis czas temu zrobilam ten niesamowity sernik, stal sie natychmiast naszym ulubionym ciastem. Polaczenie sera z czekolada i malinami jest strzalem w dziesiatke. Najlepsza jednak jest ta kremowa konsystencja, ktora wrecz rozplywa sie w ustach.
Zachecam do wyprobowania tego przepisu.
skladniki:
ciasto czekoladowe
200 g masla
200 g gorzkiej czekolady
110 g maki
250 g cukru pudru
3 cale jajka
masa serowa
2 jakja
150 g cukru pudru
cukier waniliowy
400 g twarogu
120 g malin
wykonanie:
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i ostudzic. W tym czasie maslo i cukier puder zmiksowac na gladka mase, dadawac po 1 jajku, miksujac caly czas. Dodac roztopiona czekolade, miksowac. Na koncu dodac make i dokladnie wymieszac.
2/3 ciasta wylozyc na blache wysmarowana tluszczem i wylozona papierem. Blacha o wymiarach 20x30 cm lub tortownica.
Przygotowac mase serowa dokladnie ucierajac wszystkie skladniki tak by masa miala gladka konsystencje.
Mase wylac na ciasto czekoladowe, a nastepnie wylozyc reszte ciasta czekoladowego. Na samym koncu ukladamy maliny. W przypadku malin mrozonych pamietajmy by ich wczesniej nie rozmrazac.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170°C przez 45 mniut. Ja pieklam swoje okolo 1 godziny. Ciasto w srodku powinno byc lepkie.
Smacznego!