Sernik z morelami i amaretti

Sernik z morelami i amaretti
przepis:

45 dag (kubek) twarogu aksamitnego Dr. Oetkera

25 dag mascarpone

4 jajka

cukier waniliowy

szklanka cukru pudru

1 budyń waniliowy

3 łyżki soku z cytryny

30 dag moreli

szczypta soli

kilkanaście ciasteczek amaretti

 Jajka, cukier, cukier waniliowy ubić na puszystą pianę.

Następnie do masy dodać sery, sok z cytryny i budyń.

Wszystko dobrze wymieszać.

 Morele opłukać, usunąć pestki i pokroić w ćwiartki.

Tortownicę wyłożyć papierem, wyłożyć 1/3 masy, dodać kila ciasteczek amaretti,   część moreli, a następnie wyłożyć resztę ciasta.

Na wierzchu ciasta ułożyć morele i pokruszone ciasteczka amaretti.

Sernik piec wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175° C i piec 1 godzinę.

Wyłączyć gaz i zostawić sernik jeszcze na pół godziny w zamkniętym piekarniku.

Po ostudzeniu sernik wstawić do lodówki.

Zdjęcie - Sernik z morelami i amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik z morelami i amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik z morelami i amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik z morelami i amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Sernik z morelami i amaretti - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów