Sernik wiedeński

Sernik wiedeński to drugi sernik, który upiekłam na Święta. Sernik jest bardzo sernikowy, nie ma spodu, przez co jest jeszcze bardziej sernikowy. Został zjedzony najszybciej :) Przepis pochodzi od Dorotus. :)
Składniki:
*1 kg twarogu (ja użyłam gotowego do serników, wiec nie musiałam mielić)
*6 jajek
*1/2 kostki masła
*2 łyżki mąki ziemniaczanej
*2 łyżeczki proszku do pieczenia
*cukier waniliowy - 1 opakowanie (16g)
*1,5 szklanki cukru
*aromat, bakalie (ja dałam rodzynki, które opadły na spód sernika)
Wykonanie:
Twaróg zmielić, dodać roztopione masło, mąkę, cukier oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i żółtka. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z resztą masy.
Piec w temperaturze 170 stopni przez około 1 godzinę.
Smacznego :)
Stroik świąteczny z poświątecznymi pozdrowieniami :)