Sernik na zimno

Uwielbiam serniki w każdej postaci, a tym na zimno nigdy nie mogę się oprzeć. Taki sernik z owocami nadaje się w sam raz w upalne dni, chłodzi i koi nasze kubki smakowe:-) Przepis znalazłam na stronie pieguska 1976, polecam!
Składniki:
- 3 duże homogenizowane serki waniliowe (każdy po 400 g)
- 2 galaretki pomarańczowe
- biszkopty
- puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretki pomarańczowe rozpuścić w 2 szklankach wody. Ostudzić galaretki i namoczyć w nich po kolei przez chwilkę biszkopty, aby zmiękly i ułożyć je na spodzie blaszki. Pozostałą galaretkę schłodzić i gdy zacznie tężeć połączyć z serkami, na koniec wylać na biszkopty.
Wstawić masę serową z biszkoptami na chwilę do lodówki albo zamrażalnika, musi się stężeć. Brzoskwinie osączyć z zalewy (można oczywiście dodać inne owoce, np. sezonowe).
Na wierzch poukładać brzoskwinie i zalać je gęstniejącą się galaretką brzoskwiniową. Sernik schłodzić do całkowitego stężenia.
Smacznego!