Serduszka maślane

Serduszka maślane

Delikatne, pachnące, maślane serduszka na Walentynki. Rozpływające się w ustach, lekkie, pyszne... Z całuskami, z przytulaniem, z miłością... dla mojego Ukochanego :)

Te pyszne ciasteczka powstały z przepisu Ani z bloga z truskawkami w tle :)

Zdjęcie - Serduszka maÅ›lane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

*27 dag mąki

*25 dag masła

*5 łyżek gęstej śmietany

*1 żółtko

*1 białko do posmarowania

*cukier kryształ do posypania (u mnie trzcinowy Dry Demerara)

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagnieść, rozwałkować i wykrawać niezbyt cienkie ciasteczka. Posmarować białkiem i posypać chojnie cukrem. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 17-20 minut w temperaturze 175 stopni, aż będą lekko rumiane.

Smacznego :)

Zdjęcie - Serduszka maÅ›lane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów