Schab w sosie chrzanowym

1/2 kg schabu

sól, pieprz

1 cebula

2 łyżki stołowe chrzanu

1,5 łyżki mąki

1 łyżka śmietany

1,5 szklanki wywaru

olej

 

Schab ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu pokroić w plastry.

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na patelni. Dodać 1/5 szklanki wywaru. Z mąki zrobić zasmażkę. Doprawić chrzanem i pieprzem. Dusić chwilkę po czym zaprawić śmietaną.

Pokrojony schab polać gotowym sosem. Udekorować koperkiem.

 

i jeszcze jedno:

 

 

Przepisy z tych kategorii

Eskalopki wieprzowe z szynką i sosem z kurek
4

Eskalopki wieprzowe z szynką i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Tatar

Tatar

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto

Pasztet z wątróbek drobiowych…

Dzi Dzi
karmelowy

Königsberger Klopse - Klopsiki królewieckie
1

Königsberger Klopse - Klopsiki…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Policzki wieprzowe w sosie chrzanowym
1

Policzki wieprzowe w sosie chr…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Schab duszony w kiszonej kapuście
1

Schab duszony w kiszonej kapuś…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Pierś indycza faszerowana morelami i śliwką
1

Pierś indycza faszerowana more…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wołowina po burgundzku

Wołowina po burgundzku

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

Żurek z jajkiem babci Wiktorii
2

Żurek z jajkiem babci Wiktorii

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Biała kiełbasa pieczona w cydrze

Biała kiełbasa pieczona w cydr…

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Soczysta pieczeń z indyczego udźca
2

Soczysta pieczeń z indyczego u…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Biały barszcz na jogurcie

Biały barszcz na jogurcie

figmara figmara
figowe smaki