Schab w galarecie

1 kg schabu

5 jaj

2 łyżki żelatyny

włoszczyzna na wywar

groszek konserwowy

ziele angielskie

listek laurowy

ziarna pieprzu

sól

olej

 

 

Schab umyć i obsmażyć na oleju w całości. Wkładamy do gara z wywarem warzywnym, doprawiamy przyprawami. Gotujemy schab do miękkości. Schab zostawiamy w wywarze aż do ostudzenia. Żelatynę rozpuścić i wlać do wywaru. Ugotować jajka na twardo. Schab pokroić w plastry. Wyłożyć na misach. Pokroić jajka w plastry, marchewkę i położyć na schabie. Udekorować groszkiem konserwowym. Całość zalać wywarem. Włożyć do lodówki i czekać do zastygnięcia.

 

Przepisy z tych kategorii

Wieprzowina słodko-kwaśna
8

Wieprzowina słodko-kwaśna

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Peklowana i pieczona  szynka

Peklowana i pieczona szynka

figmara figmara
figowe smaki

Wieprzowina z mascarpone i  musztardą
6

Wieprzowina z mascarpone i mu…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Roladki schabowe a
41

Roladki schabowe a

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Wieprzowina w sosie musztardowo-śmietanowym z  ziołami
11

Wieprzowina w sosie musztardow…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Wieprzowina słodko -  kwaśna
1

Wieprzowina słodko - kwaśna

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku