Schab pod pierzynką
Dziś mam dla Was kolejny przepis na schab.
Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.
Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.
A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* schab – 4 plastry
* por – 1 szt
* marchew – 2 szt
* cebula – 1 szt
* majonez – 2 łyżki
* przyprawy : sól , pieprz , papryka
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.
Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund z każdej strony.
Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.
Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.
Posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.
Podajemy gorące!
Smacznego!