Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką

Dziś mam dla Was kolejny przepis na schab.

Mięso to odpowiednio przyrządzone jest delikatne , soczyste i niesamowicie miękkie.

Zapiekany z warzywami : porem , marchewką i cebulką jest fantastycznym pomysłem na obiad.

A podany z pieczonymi ziemniaczkami ( np. tymi! ) zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!

Polecam!

Zdjęcie - Schab pod pierzynką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* schab – 4 plastry

* por – 1 szt

* marchew – 2 szt

* cebula – 1 szt

* majonez – 2 łyżki

* przyprawy : sól , pieprz , papryka

* olej do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.

Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund z każdej strony.

Dodajemy posiekanego pora i startą na grubych oczkach marchew, przesmażamy ok. minutkę, odstawiamy w ciepłe miejsce.

Mięso smarujemy majonezem, a następnie dodajemy przesmażone warzywa.

Posypujemy przyprawami.

Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 20-25 minut.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Zdjęcie - Schab pod pierzynką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów