Schab po cygańsku

Schab po  cygańsku

Wszystko co ma w nazwie cygański przymiotnik zawsze bardzo mi smakuje. I tym razem obiad okazał się bardzo smaczny a jednocześnie jest świetną alternatywą dla zwykłych schabowych czy innych pieczeni. Mięso dokladnie rozbiłam chociaż nie było tego w przepisie. Posmarowane majonezem wspaniale się nawilżyło  a warzywa stanowiły świetny dodatek. Bardzo polecam taki schab.

Zdjęcie - Schab po  cygańsku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 4 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 4 cebule
  • majonez

Schabowe dokładnie rozbić i doprawić do smaku. Na spodzie naczynia żaroodpornego ułożyć marchewkę pokrojoną w plasterki, następnei cebulęrównież w talarkach. Na cebuli ułożyć schab posmarowany majonezem. Przykryć pokrojoną papryką. I tak układać kolejne warstwy. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 1 godz.

Smacznego:)

 

Kategorie przepisów