Schab po cygańsku
Wszystko co ma w nazwie cygański przymiotnik zawsze bardzo mi smakuje. I tym razem obiad okazał się bardzo smaczny a jednocześnie jest świetną alternatywą dla zwykłych schabowych czy innych pieczeni. Mięso dokladnie rozbiłam chociaż nie było tego w przepisie. Posmarowane majonezem wspaniale się nawilżyło a warzywa stanowiły świetny dodatek. Bardzo polecam taki schab.
Składniki:
- 8 plastrów schabu
- 4 marchewki
- 2 czerwone papryki
- 4 cebule
- majonez
Schabowe dokładnie rozbić i doprawić do smaku. Na spodzie naczynia żaroodpornego ułożyć marchewkę pokrojoną w plasterki, następnei cebulęrównież w talarkach. Na cebuli ułożyć schab posmarowany majonezem. Przykryć pokrojoną papryką. I tak układać kolejne warstwy. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 1 godz.
Smacznego:)