Schab po cygańsku

Wszystko co ma w nazwie cygański przymiotnik zawsze bardzo mi smakuje. I tym razem obiad okazał się bardzo smaczny a jednocześnie jest świetną alternatywą dla zwykłych schabowych czy innych pieczeni. Mięso dokladnie rozbiłam chociaż nie było tego w przepisie. Posmarowane majonezem wspaniale się nawilżyło  a warzywa stanowiły świetny dodatek. Bardzo polecam taki schab.

Zdjęcie - Schab po  cygańsku  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
  • 4 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 4 cebule
  • majonez

Schabowe dokładnie rozbić i doprawić do smaku. Na spodzie naczynia żaroodpornego ułożyć marchewkę pokrojoną w plasterki, następnei cebulęrównież w talarkach. Na cebuli ułożyć schab posmarowany majonezem. Przykryć pokrojoną papryką. I tak układać kolejne warstwy. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 1 godz.

Smacznego:)

 

Przepisy z tych kategorii

Żeberka pieczone w rękawie
6

Żeberka pieczone w rękawie

Patrycja Patrycja
Simply Food

Karkówka zapiekana w sosie
4

Karkówka zapiekana w sosie

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Gulasz miodowy

Gulasz miodowy

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Pieczone żeberka

Pieczone żeberka

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Eskalopki z łopatki w sosie z ketchupu
2

Eskalopki z łopatki w sosie z…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Pulled pork - wolnopieczona, szarpana wieprzowina
1

Pulled pork - wolnopieczona, s…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika