Schab duszony w kiszonej kapuście

Schab duszony w kiszonej kapuście

Zdjęcie - Schab duszony w kiszonej kapuście - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 75
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 60 minut

 

Kiszona kapusta to doskonałe towarzystwo dla mięsa, zwłaszcza zimową porą. Dobrze przyprawiona odpowiednią ilością kminku i jałowca oddaje swój smak mięsu i świetnie go nawilża, co jest bardzo ważne zwłaszcza w przypadku często suchego schabu. Ale piekłam już w kapuście i udka i karkówkę i rybę, i za każdym razem wychodzi pyszny obiad.

Składniki

Instrukcje

 

Na patelni rozgrzać połowę oleju, wrzucić pokrojoną cebulę, zeszklić. Następnie dodać odsączoną i pokrojoną kapustę, sól, cukier, liście laurowe, kminek i jałowiec. Wszystko dokładnie wymieszać, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Schab natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na patelni z każdej strony. Przełożyć do naczynia  tak aby mięso było przykryte kapustą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 60 min.

Smacznego:)

Zdjęcie - Schab duszony w kiszonej kapuście - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów