Salceson ;)
Ciasto o tej wdzięcznej nazwie było przez jakiś czas jednym z moich ulubionych. Przypomniałam sobie o nim przeglądając stare przepisy. Bardzo łatwo i szybko się robi i jest pyszne.
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
2,5 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
3 jabłka jabłek
cynamon
po garści rodzynek i orzechów włoskich
ew. kakao
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, olej, sodę. Jabłka pokroić w kostkę, dodać cynamon i bakalie. Połączyć z ciastem. Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Smacznego!
Składniki:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju
2,5 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
3 jabłka jabłek
cynamon
po garści rodzynek i orzechów włoskich
ew. kakao
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, olej, sodę. Jabłka pokroić w kostkę, dodać cynamon i bakalie. Połączyć z ciastem. Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Smacznego!