Sałatka z truskawkami
Pojawiły się już maliny, na krzakach widziałam dojrzewające czerwone porzeczki więc zanim pojawią się u mnie pomysły na ich wykorzystanie spieszę jeszcze z przepisem na sałatkę truskawkową. Łatwo się domyślić, że taka sałatka znowu wystąpiła u mnie na kolację. Dzięki truskawkom, niektórzy myśleli że to deser:)
Składniki:
- 1 wędzona pierś z indyka (można zastąpić ugotowanym filetem z kurczaka)
- garść liści sałaty
- 2-3 łodygi selera naciowego
- kilka truskawek
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
- parmezan
Na talerzu ułożyć liście sałaty. Układać na przemian kawałki fileta i selera oraz plasterki truskawek. Oliwę zmieszać z octem balsamicznym, dodać sól. Sałatkę polać sosem, posypać parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego:)