Sałatka z pieczonym łososiem
Prosta lecz smaczna śniadaniowa sałatka, która pozwala wykorzystać resztki pieczonego łososia z obiadu z poprzedniego dnia :) Proporcje oczywiście są orientacyjne – najlepiej dodawać składniki wg swojego uznania i w stosunku do ilości ryby, jaką dysponujemy.
SAŁATKA Z PIECZONYM ŁOSOSIEM
kawałek pieczonego łososia,
2 jajka ugotowane na twardo,
½ puszki kukurydzy,
mały kawałek pora,
3 ogórki konserwowe,
2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka majonezu,
sól i pieprz
Pora drobno pokroić, włożyć do miski i wymieszać ze szczyptą soli, odstawić na kilka minut.
Jajka i ogórki pokroić w kostkę, rybę rozdrobnić, kukurydzę osączyć na sitku. Wszystkie składniki włożyć do miski.
Majonez wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Polać sałatkę i wymieszać.
(pomysł zaczerpnięty z tej strony)