Sałatka z pieczarkami
Na święta zrobiłam sałatkę, która niespodziewanie dobrze smakowała, a jest taka prosta. Podsmażone na maśle pieczarki, wcześniej obgotowane, w zestawie z jajkami i kukurydzą. Do tego sos czosnkowy. Całość naprawdę smaczna, bardzo polecam.
Składniki:
- 30 dag pieczarek
- puszka kukurydzy
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 2 ząbki czosnku
- zielona pietruszka
Pieczarki pokroić w słupki, obgotować a potem osączone podsmażyć na maśle. Na talerzu ułożyć pieczarki, dodać ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki jajka, dodać kukurydzę. Zmiażdżony czosnek wymieszać z jogurtem i majonezem. Polać sałatkę sosem, posypać posiekana natką pietruszki.
Smacznego:)