Sałatka grecka nieco inaczej
Nieco inaczej, bo z olejem arganowym. Na początku bałam się tego połączenia Myslałam, że specyficzny gorzkawy posmak oleju zdominuje smak sałatki, ale okazało się, że całość smakuje naprawdę dobrze. Może nawet lepiej niż z dodatkiem oliwy z oliwek. Przepis. M. Grycan. Polecam!
Sałatka grecka nieco inaczej
- 1 duży ogórek
- 2 duże słodkie pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona cebula
- pęczek swieżego oregano
- garść czarnych oliwek (najlepiej greckich kalamata)
- garść zielonych oliwek
- 150 g fety
- sól himalajska, pieprz
- olej arganowy
Ogórek i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w piórka, dodajemy wyciśnięty czosnek, olej arganowy. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli himalajskiej. całość posypujemy rozkruszoną fetą i listkami oregano. Podajemy z grzankami lub ulubionym świeżym pieczywem.
Smacznego:)