Sakiewki z kaszą

Sakiewki z kaszą

6 naleśników

1 szklanka ugotowanej kaszy

1 szklanka grzybów

1/2 cebuli

sól

pieprz

2 łyżki masła

szczypiorek (około 2 łyżek)

Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać rozmrożone grzyby i chwilkę poddusić. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do grzybów dodać ugotowaną kaszę i poszatkowany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na upieczone naleśniki.

Do ciasta naleśnikowego dodałam odrobinę suszonego koperku. Następnie każdy naleśnik związać blanszowanym szczypiorkiem.

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

mały pomocnik:

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów