Rzodkiewki pieczone z sezamem
![Rzodkiewki pieczone z sezamem](/obrazek/duze/rzodkiewki-pieczone-z-sezamem-361649.jpeg)
![Zdjęcie: Rzodkiewki pieczone z sezamem Zdjęcie - Rzodkiewki pieczone z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/361649.jpeg)
Rzodkiewka poddana działaniu wysokiej temperatury staje się delikatna i nie dominująca, ponieważ traci całą swoją ostrość. Gotowane rzodkiewki prezentowałam już wcześniej,
dzisiaj kolej na rzodkiewki pieczone. Soczyste i chrupiące rzodkiewki sprawią, że każde danie stanie się lżejsze. Świetne jako dodatek do pieczonych mięs, tadżinu, kuskusu lub samodzielna przekąska. Przygotowanie jest banalnie proste.
![Zdjęcie: Rzodkiewki pieczone z sezamem Zdjęcie - Rzodkiewki pieczone z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/361648.jpeg)
dowolna ilość rzodkiewek
1-2 łyżki oleju
1-2 łyżki sezamu
Wykonanie:
- rzodkiewki i olej umieścić w naczyniu żaroodporym i wymieszać. Posypać rzodkiewki sezamem
- piec rzodkiewki w 200`C przez 30 minut. w trakcie pieczenia można je przemieszać. Wyjąć rzodkiewki z piekarnika, kiedy będą już miękkie. Posypać solą
![Zdjęcie: Rzodkiewki pieczone z sezamem Zdjęcie - Rzodkiewki pieczone z sezamem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/361650.jpeg)