Rzodkiewki gotowane
Znacie smak gotowanych rzodkiewek? Jesli nie koniecznie sprobujcie,bo ich smak sprawi Wam naprawde mila niespodzianke.Z malych pikantnych bestyjek szczypiacych w jezyczek zamieniaja sie w niewinne i delikatne,urocze rozowe perelki. Smakuja jak miniaturowe kalarepki.Podczas gotowania odbarwiaja sie i traca swoj nie tylko intensywny kolor ale i smak.Ugotowane rzodkiewki moga byc
swietnym dodatkiem do grilowanych i pieczonych mies.Z pewnoscia beda tez niebanalna ozdoba stolu i talerza.Czy w ogole warto je jesc mozesz przeczytac tutaj:klik.
Skladniki:
peczek rzodkiewek
sol,cukier
koperek
maslo
Wykonanie:
- obciac liscie i ogonki,rzodkiewki umyc
- umiescic w rondelku,zalac niewielka iloscia wody .Do wody dodac szczypte soli i cukru.W zaleznosci od wielkosci rzodkiewek gotowac je od 5-10 minut.Im dluzej sie gotuja ,tym bardziej traca kolor.Powinny jednak pozostac jedrne
- podawac z maselkiem i posypane koperkiem
ZYCZE SMACZNEGO !