Rydze w białym winie
Rydze w białym winie szybki pomysł na sezon grzybowy .
składniki
1/3 kg rydzów,
2 łyżki masła,
sos sojowy,
pieprz biały ,
1 marchewka,
1/2 cebuli,
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
Rydze myjemy przebieramy i kroimy na kawałki . Na patelni rozpuszczamy masło .Na masło kładziemy posiekaną cebulkę i startą na tarce marchewkę . Podsmażamy chwile i dodajemy rydze. Smażymy kilka minut . Zalewamy winem . Wino redukujemy . Doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym do smaku . Dusimy chwilę i podajemy .
składniki
1/3 kg rydzów,
2 łyżki masła,
sos sojowy,
pieprz biały ,
1 marchewka,
1/2 cebuli,
1/2 szklanki białego wina wytrawnego
Rydze myjemy przebieramy i kroimy na kawałki . Na patelni rozpuszczamy masło .Na masło kładziemy posiekaną cebulkę i startą na tarce marchewkę . Podsmażamy chwile i dodajemy rydze. Smażymy kilka minut . Zalewamy winem . Wino redukujemy . Doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym do smaku . Dusimy chwilę i podajemy .