Ryba w parmezanie

Ryba w  parmezanie

Mojej przygody z rybami ciąg dalszy. Niedawno przygotowywałam pierś kurczaka w parmezanie i była bardzo dobra. Już wtedy zaplanowałam w podobny sposób usmażyć rybę. No i muszę powiedzieć, że był to bardzo dobry pomysł bo danie smakowało a skorupka parmezanowa jest po prostu przepyszna.  Chyba niedługo zacznę się zastanawiać jak to możliwe, że nie lubiłam ryb:)

Zdjęcie - Ryba w  parmezanie  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3- 4 filety z ryby (u mnie tilapia)
  • kilka łyżek startego parmezanu
  • bułka tarta
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Rybę  skropić sokiem z cytryny. Jajko rozmieszać z solą i pieprzem. Rybę panierować w jajku, następnie w bułce i parmezanie. Można też wymieszać bułkę i ser i od razu w takiej mieszance  panierować rybę. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Smacznego:)

Kategorie przepisów