Ryba smażona w cieście
SKŁADNIKI:
- 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. )
- sok z cytryny
- 250 ml zimnej wody
- jajko
- 2 łyżeczki musztardy saperskiej
- 200 g mąki
- olej rzepakowy
WYKONANIE:
1. Rybę skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. 2. Do miski wlewamy wodę, dodajemy żółtko i musztardę, mieszamy. 3. Następnie dodajemy make i mieszamy do połączenia składników. 4. Każdy kawałek ryby obtaczamy w cieście. 5. Smażymy na gorącym oleju rzepakowym, na średnim ogniu. 6. Rybę rumienimy z obu stron. 7. Gotową wykładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
ZAPRASZAM NA FILM - Ryba smażona w cieście ??⛄!!! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
https://youtu.be/QV_xc9JN3RU
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/