Ryba pieczona z warzywami
Tak przyrządzona ryba jest doskonałym obiadem na piątek ale też będzie smakowała w każdy inny dzień. Do tego jest to bardzo szybki obiad bo wystarczy wszystko zapakować do piekarnika i gotowe. Mnie zeszło co prawda trochę dłużej bo ja zwykle podgotowuję ziemniaki ale chyba nie jest to problem. Użyłam okonia morskiego ale pyszny będzie także pstrąg.
Składniki:
- 2 okonie lub pstrągi
- 4 ziemniaki
- 1 czerwona papryka
- 5 pieczarek
- 1 cukinia
- rozmaryn
- sol, pieprz
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz, ostra papryka
Ziemniaki obrać, podgotować. Pieczarki, cukinię i paprykę pokroić w kawałki. W naczyniu żaroodpornym wymieszać wszystkie warzywa, dodać rozmaryn, masło i przyprawy. Na wierzchu ułożyć ryby z plasterkiem cytryny i odrobiną masła w środku. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około30 min.
Smacznego:)