Rumowe cupcakes

Rumowe cupcakes

Zdjęcie - Rumowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Rumowe cupcakes

PrzezVes, 18 lutego 2013

Zdjęcie - Rumowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Są pyszne. Bardziej wytrawne niż słodkie z wyraźną nutą rumu. Ciężkie, bo z sycącym z rumowo-czekoladowym kremem o bardzo ciekawej fakturze. Każdy wielbiciel czekolady powinien ich spróbować.

SkładnikiSposób przygotowania

Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.

Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy naprzemiennie mąkę wymieszaną z sodą i śmietankę zmieszaną z rumem. Miksujemy aż ciasto będzie gładkie. Dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy.

Nakładamy ciasto w foremki wyłożone papilotkami do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce.

Przygotowujemy krem-podgrzewamy śmietankę z rumem i rozpuszczamy w niej posiekaną czekoladę. Mieszamy aż całość będzie gładka. Gdy krem ostygnie i zgęstnieje możemy brać się za dekorowanie.

Zdjęcie - Rumowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Rumowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Print Friendly

Kategorie przepisów