Romantyczny sernik na zimno

Romantyczny sernik na zimno

Wieczór a może już noc?
Stół nakryty,dwie świeczki się palą czerwone wino nabrało już moc nasze oczy na siebie spoglądają Cicha i romantyczną muzykę słuchamy kominek swoim światełkiem mruga cudowny chwile wspominamy Tyś moją połówką ta druga Bukiet czerwonych róż pragnę Ci wręczyć Dla Ciebie życzenia we wszystkich językach świata Kocham Cię Zdjęcie - Romantyczny sernik na zimno - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kolejna moja propozycja na walentynki. Rewelacyjny sernik na zimno z ogromem serc i czystej miłości. Delikatny, kremowy i oczywiście zjawiskowy. ważne w tym dniu jest podarowane kogoś bliskiego od serca. Dzięki temu sernikowi możemy dać serce od serca. Deser Kocham Cię ... (w miejsce trzech kropek wstawiamy imię, ukochanej osoby, lub najpieszczotliwsze przezwanie jakim nazywamy swoją Walentynkę lub Walentynka) Delektujcie się tym prostym deserem i rozkoszujcie czasem spędzonym wspólnie przy tej kolacji, we Dwoje. Może nawet przygotowaliście ją razem. A reszta cóż, reszta jest milczeniem...
A jutro? Jutro nie zapomnijcie powiedzieć sobie znów tych dwóch magicznych słów :)
Składniki spód sernika
  • 150 herbatników
  • 50g orzechów mielonych laskowych
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • około 150g masła.
masa serowa
  • 1 jogurt naturalny
  • 500g sera homogenizowanego chudego
  • 200g sera mascarpone
  • 1/2 opakowania żelatyny
  • 1 szkl cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku
  • Sok z jednej cytryny
Dodatkowo
  • 1 galaretka czerwona
  • Dekoracje z czekolady
  • 100g kremu maślanego do dekoracji
Wykonanie spód sernika Do miski włożyłam herbatniki, zmiksowałam na pyłek, dodałam cukier puder i kakao dokładnie wymieszałam..Margarynę rozpuściłam i dodałam do pyłku ciasteczkowego wymieszałam powstała jednolita masa którą wylepiłam tortownicę sylikonowa. Tortownicę włożyłam do zamrażalki na około 30 minut. Przygotować galaretkę według przepisu Do miski wkładamy ser homogenizowany, mascarpone, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy, wanilie, sok z cytryny,listki mięty wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy żelatynę dodajemy zimnej wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy żelatynę mieszamy i wykładamy na masę miasteczkową .Ma masę serową wylewamy przygotowaną galaretkę .Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu z lodówki robimy dekoracje według uznania.

Kategorie przepisów