Roladki z szynki i sera
Całkiem niedawno byliśmy na wizycie u naszych znajomych. Koleżanka podała nam tę oto przystawkę. Mam nadzieję, że nie będzie Jej to przeszkadzać, że dzielę się nią z Wami. Teraz u nas wpisana jest już na stałe w menu imprez. Do nasiadówki idealna:-)
Składniki:
- 2 opakowania szynki szwardzwaldzkiej,
- 2 opakowania serka twarogowego naturalnego,
- 4 - 5 ząbków czosnku,
- suszona bazylia, pieprz świeżo zmielony,
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Najlepiej przygotować roladki dzień wcześniej. Do serków wcisnąć 2 - 3 ząbki czosnku, dodać pieprz i wymieszać. Smarować tak przygotowaną masą plastry szynki, zwijać w ruloniki, ułożyć ciasno w naczyniu. Posypać plastrami czosnku i suszoną bazylią. Zalać oliwą tak, żeby przykryć całość, odstawić na kilka godzin do lodówki.