Roladki z kapustą kiszoną

Roladki z kapustą kiszoną
Zdjęcie - Roladki z kapustą kiszoną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 10minuty

Kolejny zwijany obiad, zrobiony z prostych, niemalże tradycyjnych składników. Bo czy jest coś bardziej oczywistego niż kapusta kiszona, pieczarki i grzyby suszone? Takim farszem czasami nadziewam naleśniki a dzisiaj proponuję nafaszerować nim filet z kurczaka i  pyszny obiad gotowy.

Składniki Instrukcje

Filet umyć, oczyścić  z błonek, przekroić na pół, następnie każdy kawałek jeszcze raz wzdłuż na pół. Lekko rozbić każdą porcję, posypać solą i pieprzem i odstawić. Garść grzybów suszonych zalać szklanką wrzącej wody i odstawić.

W tym czasie na patelni rozgrzać ok. 4 łyżek oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, przesmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę pieczarki, smażyć razem kilka minut. Dodać odciśniętą z nadmiaru soku kapustę. Grzyby wyjąć z wody, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Wlać również płyn, który pozostał po namoczeniu grzybów i wszystko razem dusić ok. 10 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem.

Tak przygotowany farsz układać na rozbitych wcześniej plastrach mięsa. Zwijać mięso w roladkę, brzegi można spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.

Smacznego:)

Zdjęcie - Roladki z kapustą kiszoną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów