Roladki drobiowo-cukiniowe
![Roladki drobiowo-cukiniowe](/obrazek/duze/roladki-drobiowocukiniowe-60139.jpeg)
Nareszcie zrobiło się ciepło! W taką pogodę nabieram ochoty na delikatne kolorowe dania. Tym razem wybór padł na roladki z kurczaka i warzyw.
![Zdjęcie: Roladki drobiowo-cukiniowe Zdjęcie - Roladki drobiowo-cukiniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/60139.jpeg)
Składniki:
cienkie filety z kurczaka (mogą być też z indyka)
tyle samo plastrów cukinii - ja kroję ją wzdłuż obieraczką do warzyw
plastry mozzarelli
na każdy filet pasek papryki czerwonej i zielonej
sól
pieprz
ew. inne ulubione przyprawy
Każdy z filetów należy przyprawić. Na każdy z nich kładziemy plaster cukinii, ser i paprykę. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Smażymy je na małym ogniu, aby nie spalić wierzchu i dobrze wysmażyć środek (roladki wychodzą dość grube). Doskonałe będą również z grilla.
Można je podać na ciepło jako danie obiadowe - będą pyszne z gotowanymi na parze warzywami lub pokrojone w plastry i nadziane na wykałaczki jako przystawka na zimno.
Smacznego!
![Zdjęcie: Roladki drobiowo-cukiniowe Zdjęcie - Roladki drobiowo-cukiniowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/60139.jpeg)
Składniki:
cienkie filety z kurczaka (mogą być też z indyka)
tyle samo plastrów cukinii - ja kroję ją wzdłuż obieraczką do warzyw
plastry mozzarelli
na każdy filet pasek papryki czerwonej i zielonej
sól
pieprz
ew. inne ulubione przyprawy
Każdy z filetów należy przyprawić. Na każdy z nich kładziemy plaster cukinii, ser i paprykę. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami lub szpikulcami do zrazów. Smażymy je na małym ogniu, aby nie spalić wierzchu i dobrze wysmażyć środek (roladki wychodzą dość grube). Doskonałe będą również z grilla.
Można je podać na ciepło jako danie obiadowe - będą pyszne z gotowanymi na parze warzywami lub pokrojone w plastry i nadziane na wykałaczki jako przystawka na zimno.
Smacznego!