Razowe bułeczki nadziewane

Razowe bułeczki nadziewane

Zdjęcie - Razowe bułeczki nadziewane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Piknik, majówka, drugie śniadanie. Sprawdzą się w każdej sytuacji. Na ciepło i na zimno, solo, albo jako dodatek do miski sałaty czy steku.

Zdjęcie - Razowe bułeczki nadziewane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Najlepsze jednak jest to, że nadzieniem stać się może w zasadzie wszystko, co akurat macie w lodówce. Ja użyłam całego arsenału- jest tu i szpinak, i cukinia, pieczarki, dojrzewająca szynka i ser pleśniowy. Do wyboru, do koloru!

Zdjęcie - Razowe bułeczki nadziewane - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiProporcje na ok. 15 szt.

Zdjęcie - Razowe bułeczki nadziewane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Ciasto: wszystkie składniki zagnieć na gładkie i elastyczne ciasto. Włóż do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 godzinę.

Cukinie pokrój w cienki paski (obieraczką do warzyw), pieczarki- w plasterki.

Ciasto cienko rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj na nim pastę z suszonych pomidorów, równo (wzdłóż dłuższego brzegu) rozłóż dodatki- szpinak, cukinię, pieczarki, szynkę i ser. Zwiń, aby otrzymać roladę. Pokrój ją w poprzek na ok.2-3 cm plastry.

Ułóż w ok. 1 cm odstępach porcję bułeczek, skrop oliwą. Przykryj ściereczką i odstaw na kwadrans w ciepłe miejsce.

Piecz o. 15 minut w temp. 200 oC.

Kategorie przepisów