Racuchy serowe z truskawkami
Zauważyłam, że dawno nie było u mnie mięsa. I wcale na razie za nim nie tęsknię. W sezonie rabarbarowym, truskawkowym czy kapuścianym z powodzeniem można się bez niego obejść . Jeśli na przykład podamy takie racuchy z truskawkami na pewno nikt nie będzie marudził, że obiad jest dziś bezmięsny.
Składniki:
- 200 g serka kremowego (u mnie Bieluch)
- 250 g mąki
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- skórka z 1 limonki
- truskawki
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Serek ubić z jajkiem i cukrem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wkroić plasterki truskawek oraz zetrzeć skórkę z limonki i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)