Quinoa z czerwoną fasolką, cebulą i papryką

Quinoa z czerwoną fasolką, cebulą i papryką

                          Po serniku z pestkami mam zdrowszą propozycję czyli sałatkę z quinoa, czerwoną fasolką, cebulą i papryką. Wszystkie smaki bardzo fajnie się połączyły i miałam zdrowy obiadek. Bardzo polubiłam komosę ryżową, zresztą nie tylko ja - mojemu synkowi także posmakowała. Mam tylko problem z jej zakupem. Kto podpowie mi, gdzie można ją nabyć (poza sklepami wysyłkowymi) ? 

Przepis ze strony stylzdrowia.pl.

Zdjęcie - Quinoa z czerwoną fasolką, cebulą i papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

Składniki:

*2 szklanki quinoa

*3/4 szklanki czerwonej fasolki z puszki

*żółta lub czerwona papryka (można dać trochę jednej i drugiej)

*2 cebule (u mnie białe)

*2 łyżki soki z limonki lub cytryny

*chilli, sól, pieprz - do smaku

 

Wykonanie:

Quinoa wypłukać, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie przez około 15-20 minut, pamiętając o tym, że po ugotowaniu ziarna przez chwilę nadal „dochodzą do siebie”. Paprykę pokroić w kosteczkę, posiekać cebulę i podsmażyć je na patelni. Następnie podsmażone warzywa wymieszać z ugotowaną komosą, czerwoną fasolką i sokiem z limonki. Przyprawić do smaku.

Smacznego :)

Zdjęcie - Quinoa z czerwoną fasolką, cebulą i papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Zdjęcie - Quinoa z czerwoną fasolką, cebulą i papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Kategorie przepisów