Puszysta pianka z mango
składniki:
1 mango
3 serki homogenizowane waniliowe
1 galaretka cytrynowa
250 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki żelatyny
Galaretkę cytrynową przygotować w/g wskazówek na opakowaniu, dodać dwie łyżki żelatyny, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Obrane mango zmiksować blenderem na gładką masę(ja dodałam odrobinę płynnej galaretki do zmiksowania). Śmietanę z cukrem pudrem ubić na puszystą masę. Stopniowo dodawać serki homogenizowane stale mieszając (niskie obroty). Tężejącą galaretkę wlać do masy serowej i wymieszać.
składniki na spód:
3 jajka
3 łyżki mąki
3 łyżki cukru
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę a następnie dodać po jednej łyżce mąki i delikatnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. i upiec.
Na wystudzony biszkopt wlać gotową masę i odstawić do stężenia. Przed podaniem każdy kawałeczek posypałam okruszkami biszkopta i udekorowałam plastrem cytryny i mango.