Puree z groszku
Piękny kolorystycznie dodatek do mięsa. I smaczny. Czasami danie, które robimy, nie prezentuje się najładniej i wtedy taki dodatek sprawia, że wszystko lepiej i bardziej zachęcająco wygląda. Polecam!
składniki
400 g zielonego groszku mrożonego
2 łyżki masła
sól, pieprz
ząbek czosnku, posiekany
1/2 łyżeczki suszonej mięty, można dodać świeżą
przygotowanie
Groszek ugotować tak aby był miękki, ale zachował zielony kolor. Odcedzić, przełożyć do naczynia w którym będziemy groszek przecierać. Dodać masło i czosnek, wymieszać. Lekko przestudzić. Przy pomocy blendera przetrzeć na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Jeżeli trzeba dodać masła.
składniki
400 g zielonego groszku mrożonego
2 łyżki masła
sól, pieprz
ząbek czosnku, posiekany
1/2 łyżeczki suszonej mięty, można dodać świeżą
przygotowanie
Groszek ugotować tak aby był miękki, ale zachował zielony kolor. Odcedzić, przełożyć do naczynia w którym będziemy groszek przecierać. Dodać masło i czosnek, wymieszać. Lekko przestudzić. Przy pomocy blendera przetrzeć na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Jeżeli trzeba dodać masła.