Pulpety w sosie grzybowym

Pulpety w sosie grzybowym

80 dag karkówki

1 cebula

1/2 bułki

1 jajko

sól, pieprz do smaku

olej

5 grzybków suszonych

15 dag grzybów mrożonych

1 łyżka mąki pszennej

2 listki laurowe

Mięso umyć, pokroić w kawałki, zmielić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę sparzyć gotowaną wodą przez około 3 minuty. Cebule zmielić z wyciśniętą bułką i mięsem.

Do masy mięsnej wbić jajko, dodać sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić.

Z gotowej masy formować kulki.

Grzyby pokroić w plastry, przesmażyć na rozgrzanym oleju.

Do garnka wlać 3 szklanki wody. Wrzucić przesmażone i suszone grzyby. Dodać listki laurowe. Na gorącą wodę układać pulpety. Gotować przez około 30 minut na średnim ogniu. Można podlać dodatkowo wodą. Na koniec dodać mąkę.

 

 

Przepisy z tych kategorii

Karczek garam masala z serem żółtym
6

Karczek garam masala z serem ż…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

Polędwica wieprzowa z papryką, porem i  pieczarkami
13

Polędwica wieprzowa z papryką,…

figmara figmara
figowe smaki

karczek w kapuście ze śliwkami i jabłkami
15

karczek w kapuście ze śliwkami…

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

słodko ostre żeberka
7

słodko ostre żeberka

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Polędwiczka wieprzowa na kołderce z fasolki  szparagowej
10

Polędwiczka wieprzowa na kołde…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Gulasz z  brokułami
5

Gulasz z brokułami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku