Pulpety po myśliwsku

Pulpety po myśliwsku
Zdjęcie - Pulpety po myśliwsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pulpety po myśliwsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pulpety po myśliwsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pulpety po myśliwsku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 pory
  • 1 cebula
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 torebka sosu myśliwskiego
  • 1 torebka sosu pomidorowego
  • przecier pomidorowy
  • olej Kujawski
  • liść laurowy
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Wyrabiamy mięso i smażymy na oleju małe klopsiki (wielkości czereśni). 


Na oleju podsmażamy dwa pory, pokrojone w pół krążki i cebulę, dodajemy pulpety. Całość zalewamy ok. 2 litrami wody i gotujemy przez 5 minut. 


Dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę dalej całość gotując. Dodajemy sos myśliwski i sos pomidorowy, wzbogacając smak odrobiną przecieru pomidorowego. Doprawiamy solą i pieprzem, kostką rosołową, liściem laurowym. Zagotowujemy. 


Całość delikatnie zagęszczamy 1 łyżką mąki pszennej wymieszanej z wodą, ponownie zagotowujemy.

Kategorie przepisów