Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym

Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym

Od jakiegoś czasu staram się ograniczać spożycie mleka (ale to poważnie zabrzmiało…).

Jest to dla mnie tym trudniejsze, że uwielbiam nabiał wszelaki. Pewną alternatywą okazało się mleko sojowe. Gdy natknęłam się na przepis (że też sama na to nie wpadłam!) na budyń przygotowany na jego bazie, nie czekałam ani chwili.

Jest mocno czekoladowy z orzechową nutą (charakterystyczny posmak waniliowego mleka sojowego wzmocniony masłem orzechowym), po prostu pyszny i gotowy dosłownie w dwie minuty!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym

Agata, 22 lutego 2011

Zdjęcie - Pudding czekoladowy z mlekiem sojowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną rozpuść w mleku. Podgrzewaj z pozostałymi składnikami do zagotowania, ciągle mieszając trzepaczką. Po około 30 sekundach zdejmij z gazu, przelej budyń do salaterek. Podawaj ciepły lub po schłodzeniu.

Kategorie przepisów