Pudding chia z kiwi
- 250 ml mleka migdałowego (o temp. pokojowej),
- 3 łyżki nasion chia,
- 3 dojrzałe kiwi,
- 2 łyżeczki miodu.
Pudding chia z kiwi może stanowić zarówno doskonały pomysł na śniadanie jak i na deser. Wykonanie jest banalnie proste, a jedzenie puddingu w takim wydaniu, na pewno będzie o wiele przyjemniejsze.
Do mleka wsypać nasiona chia. Zamieszać. Odstawić na godzinę. Ważne, żeby co 10-15 minut przemieszać dokładnie całość - w przeciwnym wypadku utworzą nam się grudki w puddingu.
Kiwi pociąć w kosteczkę. Dodać miód, delikatnie zamieszać.
Przygotować 2 szklaneczki lub niewielkie słoiczki. Wlać po połowie puddingu chia do każdego z nich, a na wierzchu delikatnie wyłożyć kiwi wymieszane z miodem.
Podawać od razu po przygotowaniu.