Przecier pomidorowy

Przecier  pomidorowy

 

Zdjęcie - Przecier  pomidorowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 składniki:

pomidory

sól

 

Pomidory umyć, podzielić na cztery części, usunąć szypułki. Wrzucić do gara, lekko rozgnieść tak żeby puściły wodę, posolić do smaku i zagotować, dać czas na odparowanie nadmiaru wody. Ugotowane pomidory zmiksować blenderem i przelać do słoików. Zakręcić i pasteryzować około 20 minut.

Przecier świetnie nadaje się do pomidorówki i sosów.

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier  pomidorowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier  pomidorowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Przecier  pomidorowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów