Proste batony owsiane bananowo - orzechowe
Są to najlepsze batony owsiane jakie kiedykolwiek zrobiłam. Proste i bardzo, naprawdę bardzo sycące. Z moim ulubionym masłem orzechowym, sklejającymi masę bananami i kwaśną żurawiną. Na zbliżający się wrzesień - przekąska idealna! Tutaj jest ich inna wersja: Batony owsiane idealne! Z bananem, tahini, żurawiną i migdałami
Proste batony owsiane bananowo - orzechowe
/standardowa keksówka/
200g płatków owsianych
3 duże łyżki masła orzechowego
2 niewielkie banany
2 łyżki płynnego miodu
1/2 szklanki suszonej żurawiny
Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. Razem z wszystkimi pozostałymi składnikami umieścić je w misce i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na około 15 minut, aby płatki zmiękły.
Po tym czasie przełożyć masę do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i wyrównać wierzch. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Wyjąć i ostudzić. Kroić, kiedy nasze "ciasto" będzie już zimne. Przechowywać najlepiej w lodówce.