Prawie leczo :)


Na oleju w dużym garnku podsmażam posiekaną cebulkę, gdy się zeszkli dorzucam pokrojone warzywa. U mnie to są zwykle: pomidory, kolorowa papryka, cukinia, kabaczek, pieczarki, marchew, ziemniaki. Zalewam bulionem warzywnym, dorzucam ziele angielskie, listek laurowy i duszę aż warzywa będą miękkie. Na końcu doprawiam solą, pieprzem, ziołami.
Wersja dla mięsożerców: razem z cebulką podsmażyć mięso (takie jak na gulasz) lub np. kiełbasę.

Szybkie i łatwe.

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Orkiszowy chleb grzybowy
1

Orkiszowy chleb grzybowy

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Chleb dyniowy
1

Chleb dyniowy

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Ciasto dyniowe
1

Ciasto dyniowe

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Podłużne bułeczki dyniowe

Podłużne bułeczki dyniowe

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Rolada dyniowa z mascarpone

Rolada dyniowa z mascarpone

napiecyku napiecyku
napiecyku

Jesienne placki z dyni

Jesienne placki z dyni

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Krokiety z mięsem

Krokiety z mięsem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Gulasz wołowy z morelami i przyprawą do piernika
1

Gulasz wołowy z morelami i prz…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Gulasz z czerwoną soczewicą
1

Gulasz z czerwoną soczewicą

napiecyku napiecyku
napiecyku

Risotto z szałwią i serem bleu d’Auvergne
1

Risotto z szałwią i serem bleu…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Kotlety z ziemniaków i boczniaków
2

Kotlety z ziemniaków i bocznia…

figmara figmara
figowe smaki

Karkówka wolno pieczona z czosnkiem i majerankiem
4

Karkówka wolno pieczona z czos…

Kasia Kasia
Pełny talerz