Potrawka marokańska

Potrawka marokańska
Zdjęcie - Potrawka marokańska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 25minuty

Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że to niepozorne danie tak mnie zaskoczy a okazało się totalną petardą. Połączenie smaków, przypraw i ziół jest niebanalne i po prostu smakuje rewelacyjnie. Nie pamiętam już, które danie z mięsem ostatnio zrobiło na mnie, aż takie wrażenie.

Składniki Instrukcje

Wszystkie przyprawy wymieszać. Pałki z kurczaka umyć, osuszyć. Posmarować oliwą i posypać mieszanką przypraw. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć pałki kurczaka i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć. Dodać opłukaną soczewicę oraz pokrojone morele. Wlać bulion, przecier pomidorowy   i wszystko razem gotować ok. 25 min. Soczewica powinna być miękka ale nie rozciapana. Przyprawić do smaku  i podawać z ulubiona kaszą.

Smacznego:)

Zdjęcie - Potrawka marokańska - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów