Portobello z bryndzą
Widząc w sklepie wielkie "pieczarki" osobno
zapakowane zawsze zastanawialiśmy się cóż to takiego, jak smakuje, z czym to
się je. Okazuje się ,że Portobello to nic innego jak grzyby, wyglądają jak
wielkie pieczarki i podobnie zresztą smakują. Z uwagi na rozmiar wspaniale
nadają się do faszerowania i zapiekania w piekarniku. Proponujemy podać je z
bryndzą - smakują na prawdę rewelacyjnie.
Porcja: 2 Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
Portobello z bryndzą
Przygotowanie:
Portobello myjemy, odcinamy nóżki i drążymy środek tak by powstała łódeczka. Grzyby można wcześniej podsmażyć krótko na oliwie oraz doprawić solą i pieprzem ale nie jest to konieczne ( w piekarniku też się zrobią). Boczek z cebulą smażymy na oliwie , gdy przestygną mieszamy z bryndzą i posiekanym szczypiorkiem. Tak powstałym nadzieniem wypełniamy portobello, na górze posypujemy delikatnie parmezanem i pieczemy w piekarniku około 30 minut. Smacznego :)
Porcja: 2 Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
- 4 duże portobello
- 100 g boczku
- 1 bryndza (ok.100g)
- 1 mała cebula
- szczypiorek
- parmezan
- sól, pieprz
- oliwa
Portobello z bryndzą
Przygotowanie:
Portobello myjemy, odcinamy nóżki i drążymy środek tak by powstała łódeczka. Grzyby można wcześniej podsmażyć krótko na oliwie oraz doprawić solą i pieprzem ale nie jest to konieczne ( w piekarniku też się zrobią). Boczek z cebulą smażymy na oliwie , gdy przestygną mieszamy z bryndzą i posiekanym szczypiorkiem. Tak powstałym nadzieniem wypełniamy portobello, na górze posypujemy delikatnie parmezanem i pieczemy w piekarniku około 30 minut. Smacznego :)