Portobello z bryndzą

Portobello z bryndzą
Widząc w sklepie wielkie "pieczarki" osobno zapakowane zawsze zastanawialiśmy się cóż to takiego, jak smakuje, z czym to się je. Okazuje się ,że Portobello to nic innego jak grzyby, wyglądają jak wielkie pieczarki i podobnie zresztą smakują. Z uwagi na rozmiar wspaniale nadają się do faszerowania i zapiekania w piekarniku. Proponujemy podać je z bryndzą - smakują na prawdę rewelacyjnie.





Porcja: 2 Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
  • 4 duże portobello
  • 100 g boczku
  • 1 bryndza (ok.100g)
  • 1 mała cebula
  • szczypiorek
  • parmezan
  • sól, pieprz
  • oliwa


Zdjęcie - Portobello z bryndzą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Portobello z bryndzą



Przygotowanie:

Portobello myjemy, odcinamy nóżki i drążymy środek tak by powstała łódeczka. Grzyby można wcześniej podsmażyć krótko na oliwie oraz doprawić solą i pieprzem ale nie jest to konieczne ( w piekarniku też się zrobią). Boczek z cebulą smażymy na oliwie , gdy przestygną mieszamy z bryndzą i posiekanym szczypiorkiem. Tak powstałym nadzieniem wypełniamy portobello, na górze posypujemy delikatnie parmezanem i pieczemy w piekarniku około 30 minut. Smacznego :)

Kategorie przepisów