Pomidory i leniwe, letnie popołudnie.

Pomidory  i leniwe, letnie popołudnie.
Zdjęcie - Pomidory  i leniwe, letnie popołudnie. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Dzisiaj kolejna prosta sałatka.To już moja ostatnia propozycja w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl. (Oświadczam, że akceptuję warunki regulaminu niniejszego konkursu).
Najważniejsze w tym przepisie są dobrej jakości pomidory, do tego własnoręcznie przygotowane pieczywo czosnkowo-ziołowe. Smacznego.

Zdjęcie - Pomidory  i leniwe, letnie popołudnie. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:
- sałatka
6 dojrzałych pomidorów,
opakowanie sera typu feta,
2 czerwone cebule,
saszetka oleju kujawskiego z pomidorami, czosnkiem i bazylią,
sól, pieprz i 2 zasuszone kwiaty szczypiorku

- pieczywo
1 ciabatta,
saszetka oleju kujawskiego z bazylią i czosnkiem,
pęczek pietruszki i bazylii

Przygotowanie:

Zaczynamy od przygotowania pieczywa. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Chleb nacinamy i dokładnie smarujemy w nacięciach olejem wymieszanym z posiekanymi ziołami. Wzorem Jamiego Oliviera , zawijam pieczywo w zamoczony papier do pieczenia i wkładam do piekarnika na około 20 minut. W tym czasie myjemy pomidory i kroimy je na plastry, posypujemy pokruszonym serem, cebulą pokrojoną w piórka , pokruszonymi kwiatami szczypiorku i przyprawami. Polewamy olejem. Smacznego.
Zdjęcie - Pomidory  i leniwe, letnie popołudnie. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pomidory  i leniwe, letnie popołudnie. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów