Polska baba, francuski tost

Polska baba, francuski tost

To już (niestety) resztki poświątecznych wspaniałości.

Gdy drożdżowa babka utraci swoją świeżość i sprężystość, proponuję reanimację w postaci francuskich tostów. Trochę mleka, jajko, cynamon i śniadanie warte grzechu gotowe!

 

Zdjęcie - Polska baba, francuski tost - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polska baba, francuski tost - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polska baba, francuski tost - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Polska baba, francuski tost - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Polska baba, francuski tost

Agata, 12 kwietnia 2012

Zdjęcie - Polska baba, francuski tost - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Jajko roztrzep z mlekiem, solą i wanilią. Kawałki babki namocz przez kilka minut w jajecznej masie. Na patelnio rozpuść masło, smaż babkę na złotobrązowy kolor. Podawaj polaną miodem i oprószoną cynamonem, na ciepło.

Kategorie przepisów