Polędwiczki z sosem balsamico
składniki:
2 polędwiczki wieprzowe
czosnek
sól
pieprz
oliwa
Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Skropić oliwą i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Grillować z dwóch stron podlewając odrobiną wywaru.
składniki na sos wg. przepisu Piotra Murawskiego:
300 ml octu balsamicznego
1 Bulionetka pieczeniowa Knorr
2 łyżki Ciemnej zasmażki Knorr
100 ml miodu
Do rozgrzanego garnka wlej ocet balsamiczny i gotuj około 10 minut odparowując ocet o połowę.
Do octu dodaj miód i Bulionetkę pieczeniową Knorr całość zaciągając Ciemną zasmażką Knorr.
Sos balsamico robiłam podczas eventu zorganizowanego przez markę Knorr.
Robiąc ten sam sos balsamico w domu, nie dodałam zasmażki. Gdy ocet lekko odparował dodałam miód i bulionetkę. I te dwa składniki fajnie zagęściły sos.