Placuszki bananaowe
![Placuszki bananaowe](/obrazek/duze/placuszki-bananaowe-38063.jpeg)
![Zdjęcie: Placuszki bananaowe Zdjęcie - Placuszki bananaowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/38063.jpeg)
Do tych placków najlepiej użyć bardzo dojrzałych bananów.
To moja ostatnia propozycja w naleśnikowym tygodniu.
Składniki:
4 bardzo dojrzałe banany
2 duże jajka
8 łyżek mąki
łyżeczka sody
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka rumu
Banany zmiksować z jajkami, dodać mąkę, proszek i sodę - wymieszać. Na koniec dodać łyżkę rumu.
Smażyć małe placuszki na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać np. z dżemem - u mnie z morelowym zmiksowanym na gładko.
![Zdjęcie: Placuszki bananaowe Zdjęcie - Placuszki bananaowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/38064.jpeg)
![Zdjęcie: Placuszki bananaowe Zdjęcie - Placuszki bananaowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/38065.jpeg)