Pigwa do herbaty

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

składniki: 

1 kg pigwy

1 kg cukru

Owoce pigwy umyć, przekroić na połówki i wydrążyć z nasion. Pokroić na cienkie plasterki. Do dużego słoja wrzucić część pokrojonej pigwy, zasypać cukrem, czynność powtarzać do wyczerpania składników. Słoik przykryć gazą i odstawić na kilka dni, co jakiś czas potrząsnąć słoikiem. Gdy pigwa puści sok przełożyć do małych słoiczków i pasteryzować.

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Kiszone cytryny i cytrony
2

Kiszone cytryny i cytrony

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Kiszone  cytryny
2

Kiszone cytryny

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Kiszone cytryny na szybko
4

Kiszone cytryny na szybko

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Syrop z kwiatów czarnego bzy
2

Syrop z kwiatów czarnego bzy

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Kiszone cytryny
5

Kiszone cytryny

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Syrop z mniszka i wanilii
1

Syrop z mniszka i wanilii

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie