Pigwa do herbaty

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

składniki: 

1 kg pigwy

1 kg cukru

Owoce pigwy umyć, przekroić na połówki i wydrążyć z nasion. Pokroić na cienkie plasterki. Do dużego słoja wrzucić część pokrojonej pigwy, zasypać cukrem, czynność powtarzać do wyczerpania składników. Słoik przykryć gazą i odstawić na kilka dni, co jakiś czas potrząsnąć słoikiem. Gdy pigwa puści sok przełożyć do małych słoiczków i pasteryzować.

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pigwa do  herbaty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy